Menninkäiset

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on IMG_9694_leikattu-841x1024.jpg

Sonja Hyvönen

Olen Hiushuone Menninkäisen omistaja ja minut tunnetaan myös lempinimellä Sohvi. Valmistuin Hämeenlinnasta parturi-kampaajaksi vuonna 2009 ja olen siitä asti toiminut yrittäjänä; ensin vuokratuolilla kahdeksan vuotta ja sen jälkeen tämän liikkeen omistajana. Pyrin kouluttautumaan säännöllisesti muutaman kerran vuodessa ja koitan seurata trendejä myös somen kautta mahdollisuuksieni mukaan. Vuosina 2019-2021 suoritin Valkeakosken ammattioppilaitoksessa Hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinnon valmistuen sekä kampaajamestariksi että parturimestariksi.

Vahvuuksiani työtekniikoissa ovat veitsileikkaukset, lyhyet hiusmallit sekä monivärivärjäykset. Moniväreinä tulee enimmäkseen toteutettua shokkivärivärjäyksiä, mutta yhtälailla myös luonnollisia lopputuloksia tehdään useilla eri väreillä.

Työssä minulle on tärkeää, että asiakkaalla on mukava olla. Menninkäisessä ei tarvitse jännittää! Meille ei tarvitse tulla hiukset laitettuina käsittelyyn tai murehtia vaatteistaan tai mistään muustakaan. Jokainen saa tulla juuri sellaisena kuin on. (Kyllä toisinaan minullakin jää aamulla hiukset kampaamatta tai ripsivärit laittamatta, vuonna -16 syntynyt poikani pitää siitä huolen…)

Palvelemme jokaista asiakasta yksilöllisesti ja asiakaslähtöisesti. Rakastan työtäni, koska opin joka päivä uutta ja asiakaskohtaamiset ovat tämän työn suola! Seuraavaksi paras lisämauste on tietenkin se, että pääsee näkemään kättensä jälkeä ja tekemään jokaisena päivänä erilaisia töitä. On rikkaus saada palvella kaikenikäisiä ja -tyylisiä asiakkaita. Kiitän kaikkia asiakkaitani siitä, että he mahdollistavat minulle tämän ihanan työn.

Laura Vilenius

Nuorena minulle oli täysin selvää, että haluan parturi-kampaajaksi. Peruskoulun jälkeen opiskeltuani en kuitenkaan ollut valmis yrittäjyyteen nuoren ikäni vuoksi ja ammatti sai jäädä. Työskentelin useita vuosia hoitoalalla ja suoritin myös kosmetologin opinnot. Kaipuu kampaajan työhön on kuitenkin aina ollut olemassa ja olen aktiivisesti pitänyt yllä taitojani sekä seurannut hiusmuotia. Elämäntilanteen salliessa päivitin opinnot uuteen uskoon ja aloitin kampaamoyrittäjänä Tervakoskella helmikuussa 2022.

En ole kuitenkaan aina osannut arvostaa ja nähdä visuaalisuuttani. Sen taidon oivaltaminen ja omaan osaamiseen luottaminen on tullut iän sekä työn myötä.

Vahvuuteni on erityisesti leikkauksissa. Jotta lopullinen työ voi näyttää hyvältä ja viimeistellyltä on leikkauksen oltava pääosassa. Kaiken työn lähtökohtana on hyvä leikkaus. Leikkaukset saksilla tai veitsellä ei tuota ongelmia. Värjäystyöt ja muut käsittelyt viimeistellään hyvällä leikkauksella ja kampauksella.
Olen tehnyt paljon erilaisia muutostöitä ja monipuolisuus on tämän työn suola. Myös työn viimeistely on yksi mieluisimmista työvaiheista.

Lähtökohtana on kuunnella asiakkaan toiveita, ideoida ja suunnitella. Pidän muutostöistä ja haluan rohkaista asiakasta kokeilemaan jotakin uutta ja erilaista. Mutta ymmärrän myös hyvin mikäli haluat pysytellä tutussa ja turvallisessa. Kampaajan työssä palkitsee onnistumiset ja työn monipuolisuus.
Kohtaan jokaisen asiakkaan iloisella ja rennolla persoonallani.